Interessant:

Einde selfie-verbod in Witte Huis

nieuws 3 juli 2015 om 15:17

Na 40 jaar is het verbod op het nemen van foto's tijdens een publieke bezichtiging van het Witte Huis opgegeven. Sms'en, bellen en live streaming zijn nog wel verboden.

40 jaar lang was het bezoekers verboden om tijdens deápublieke bezichtiging van het Witte Huis foto's te nemen. Dat verbod is nu grotendeels opgegeven: nu mag je met een smartphone of compactcamera met een ingebouwde lens van maximaal 3-inch (ongeveer 8 centimeter) foto's (inclusief selfies) nemen tijdens de publiekstour in het Witte Huis. Selfiesticks, tablets, actiecamera's en camera's met losse lenzen zijn nog wel altijd verboden tijdens de bezichtiging, evenals sms'en, bellen en live streaming.

Michelle Obama, de vrouw van president Barack Obama, maakte in een video op Instagram bekend dat het verbod werd afgeschaft. Het verbod werd 40 jaar geleden ingevoerd om de schade van flitsers op de kunstwerken in het Witte Huis te voorkomen. De cameraflitsers zijn nu echter zo geavanceerd geworden dat dit risico er niet meer is.

Begin dit jaar was er in deáFilipijnen ook een verbod op selfies met de paus. Verschillende voetbalclubs, muziekfestivals en Disney-pretparkenávoerden recentelijk een selfiestick-verbod in.

Einde selfie-verbod in Witte Huis
Einde selfie-verbod in Witte Huis

Engadget