Interessant:

Sonim XP7 verschijnt bij Vodafone in Nederland

nieuws 24 juni 2015 om 13:23

Vodafone presenteert de Sonim XP7, een Android-smartphone, speciaal voor outdoorliefhebbers en bouwvakkers, in Nederland. Het toestel is waterdicht en ondersteunt 4G/LTE.

De Sonim XP7 is bestand tegen vallen van twee meter hoogte en is tevens waterdicht tot een diepte van twee meter. Zout water is ook geen probleem voor de Sonim XP7 en tevens krijgen zand, modder, stof, olie, chemicaliën en grote temperatuurverschillen geen vat op deze ruige telefoon die tot 40 dagen stand-by kan staan. De valvaste telefoon is niet alleen robuust, maar het touchscreen is ook te bedienen met handschoenen aan. Daarnaast is het toestel voorzien van displaytechnologie waardoor het scherm van Gorilla Glass altijd goed af te lezen is, ook in vol zonlicht. 

Sonim XP7
Sonim XP7

De telefoon draait op Android 4.4 waarvan de snellere prestaties en langere accuduur nieuw zijn. Verder is in deze versie Google Cloud Print, waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps, geïntegreerd. Handig is verder een geïntegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. De speaker in de XP7 haalt 103 db en je kan 8-megapixel foto's maken en filmen in Full HD. De accu heeft een capaciteit van 4800 mAh met een stand-by-tijd van meer dan 40 dagen. De Sonim XP7 heeft een 4-inch WVGA display met een resolutie van 800 x 480 pixels. De telefoon loopt op een 1,2GHz quad-core CPU met een snelheid van 1,2GHz en meet 137 x 721 x 208 millimeter en is dan ook goed en stevig vast te houden. 

De Sonim XP7 (met een losse verkoopprijs van 729 euro) is vanaf nu tot en met augustus 2015 exclusief bij Vodafone beschikbaar, inclusief abonnement met 12 maanden gratis diefstalverzekering. Sonim biedt een garantie van drie jaar.

portablegear.nl