Interessant:

Super Mario viert 30ste verjaardag, nog zonder smartphone-game

nieuws 24 juni 2015 om 09:39

Nintendo's icoon Super Mario viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Een smartphone-game met 's werelds bekendste Japanse loodgieter is echter nog altijd niet aangekondigd.

De allereerste Super Mario Bros. game verscheen in september 1985 voor de NES (Nintendo Entertainment System) en was een wereldwijd succes, en sindsdien is Mario altijd de mascotte van Nintendo gebleven. Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de Japanse loodgieter heeft Nintendo een speciale website (supermario.nintendo.com) gelanceerd, waarop je je eigen video's met favoriete Mario-momenten kan uploaden. 

Om de 30ste verjaardag van Mario verder te vieren introduceert Nintendo ook twee nieuwe speciale Mario amiibo-figuren en de nieuwe game Super Mario Maker voor de Wii U, waarin je je eigen Mario-levels kan creeren. De nieuwe amiibo-figuren en het spel verschijnen aankomende 11 september, op Mario's verjaardag.

Super Mario viert 30ste verjaardag, nog geen smartphone-game
Super Mario viert 30ste verjaardag, nog geen smartphone-game

Nintendo kondigde eerder dit jaar aan ook games, met iconische Nintendo-karakters, voor smartphones en tablets te gaan ontwikkelen. Een mobiele Mario-game is echter nog niet gepresenteerd, dus ook op zijn verjaardaag moet Mario het nog altijd zonder smartphone-game doen.

Gamasutra