Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Apple Watch slecht voor Zwitserse export

nieuws 23 juni 2015 om 10:17

De Apple Watch doet de export van Zwitserse horloges geen goed. Industriebronnen rapporteren dat de export van Zwitserse horloges tussen april en mei dit jaar met 8,9 procent is afgenomen, de grootste afname sinds november 2009.

De export van Zwitserse horloges bedroeg afgelopen mei in totaal een bedrag van 1,67 miljard euro. De Zwitserse horloges hebben erg veel last van de zwakke euro en de dure Zwitserse frank, waardoor zij moeite hebben prijzen aan te passen. Daarnaast draagt de lancering van de concurrerendeáApple Watch, die deze week ook in Zwitserland verschijnt, bij aan de problemen van de horlogefabrikanten. Door de toegenomen concurrentie van Apple bestellen retailers minder Zwitserse horloges.

Volgens analisten hebben vooral de goedkopere horloges die worden geexporteerd naar de Verenigde Staten last van de concurrentie van Apple Watch. Tussen april en mei nam de export van Zwitserse horloges naar de VS met 14 procent af. Verder zouden door de sterke dollar en de zwakke euro meer Aziatische toeriesten naar Europa dan naar Amerika gaan, waardoor minder geld wordt besteed in Amerika, wat weer zou leiden tot een lagere export naar dat land.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

De Apple Watch is verkrijgbaar in drie verschillende collecties, als deáApple Watch SportApple WatcháenáApple Watch Edition. In Zwitserland was enige tijd een Apple Watch-verbod van kracht wegens schending van intellectueel eigendom. De officiele lancering van de Apple Watch in Nederland en BelgiŰ moet ook nog volgen.

Bloomberg


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws