Interessant:

Nokia keert toch terug op telefoonmarkt

nieuws 19 juni 2015 om 12:13

Nokia keert in 2016 toch weer terug op de smartphone-markt, iets wat het Finse bedrijf lange tijd ontkende. Nokia gaat de toestellen echter niet zelf produceren, maar alleen de Nokia-merknaam onder licentie verstrekken.

Dat heeftáRajeev Suri, topman van Nokia, gezegd in een interview met het Duitse Manager Magazin. Hij zegt dat Nokia op zoek is naar geschikte partners om haar naam onder licentie aan te verstrekken. In 2016 is een deal van Nokia met Microsoft afgelopen, waardoor Nokia weer onder haar eigen naam smartphones mag uitbrengen.

Er gingen al enige tijd geruchten dat Nokia in 2016 eenácomebackáwil maken op de smartphone-markt, iets dat Nokia zelf officieel ontkende. Nu blijken de Finnen, die dit jaar hun 150ste verjaardag vierden, toch wel degelijk met een dergelijke comeback bezig te zijn.

Nokia 1100
Nokia 1100

Microsoft nam in september 2013áde apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voorá5,5 miljard euroáen heeftáafscheidágenomen van de Nokia-merknaam voor haar Lumia-smartphones. Microsoftágebruiktáhet Nokia-label nog wel voor haar entry-level telefoons op opkomende markten.áVorig jaar bracht Nokia Technologies deáNokia N1áop de markt, een door Foxconn gefabriceerde tablet, dieáerg populairáis in China.

Reuters