Interessant:

Stofzuigerrobot verlicht werkdruk

nieuws 19 juni 2015 om 12:46

Uit onderzoek van de Hogeschool Rotterdam blijkt dat stofzuigerrobots de werkdruk van huishoudelijke hulpen van de thuiszorg verlagen. De werkdruk is bij hen de afgelopen jaren erg gestegen door bezuinigigen.

De huishoudelijke hulpen moeten op meer adressen aan het werk, omdat de cliënten van de thuiszorg minder uren hulp in huis krijgen. Daardoor moeten de thuiszorgmedewerkers ook op meer locaties stofzuigen. Bij het onderzoek bleek de stofzuigerrobot, die automatisch door het huis rijdt, bij de huishoudelijke hulpen in de smaak te vallen en de werkdruk te verlichten. Bijna niemand van de thuiszorgmedewerkers wilde de stofzuigerrobot weer inleveren.

Eerder was er nog angst dat de stofzuigerrobot het aantal uren (menselijke) schoonmaakhulp nog verder zou doen dalen. De thuiszorgencliënten merkten nu echter dat de hulp minder tijd kwijt was aan stofzuigen, zodat zij meer tijd hadden voor een praatje en andere klussen. Toch wordt de stofzuigerrobot vanwege de hoge kosten nog niet massaal door de thuiszorg aangeschaft.

Stofzuigerrobot verlicht werkdruk
Stofzuigerrobot verlicht werkdruk

Algemeen Dagblad