Interessant:

Gerucht: Apple Watch 2 met FaceTime-camera en WiFi-support

nieuws 19 juni 2015 om 13:24

Volgens de laatste geruchten krijgt de Apple Watch 2, die mogelijk volgend jaar al wordt uitgebracht, de beschikking over een FaceTime-camera en WiFi-support.

Dankzij de geintegreerde FaceTime-camera zou het met tweede generatie Apple Watch mogelijk worden om vanaf je pols FaceTime-videogesprekken te houden. Met de nieuwe watchOS 2.0-software, dat dit najaar verschijnt, wordt het mogelijk om op de huidige Apple Watch FaceTime Audio-gesprekken op je pols te beantwoorden of FaceTime-videogesprekken te beantwoorden op je iPhone (aangezien dit eerste model geen camera heeft).

Apple Watch
Apple Watch

Volgens de geruchten beschikt de Apple Watch 2 naast een FaceTime-camera ook over WiFi-support, zodat de smartwatch minder afhankelijk is van je iPhone. Zo zou je ook zonder iPhone basale taken zonder problemen moeten kunnen uitvoeren, zoals sms'en en mailen. De nieuwe WiFi-chip zou ook voorzien zijn van de Find my Watch-functionaliteit, zodat je het horloge snel kan terugvinden als je hem kwijt bent. Hoewel er veel klachten zijn over de korte batterijduur van de Apple Watch, lijkt Apple nog niet van plan de smartwatch van een grotere batterij te voorzien.

Tot slot komt Apple mogelijk met een breder porfolio van Apple Watch-modellen. Apple's smartwatch is momenteel verkrijgbaar in drie collecties: Apple Watch SportApple Watch Steel en Apple Watch Edition. Naar verluidt komt hier een nieuwe categorie bij, die qua prijsniveau ligt tussen de 1.000 dollar Apple Watch Steel en de 18.000 dollar Apple Watch Edition (van 18-karaats goud). De verwachting is dat de nieuwe Apple Watch 2-modellen in 2016 worden gepresenteerd.

9to5mac