Interessant:

Bruna's Bliyoo-leesservice gaat van start

nieuws 27 mei 2015 om 12:33

Vandaag begint Bruna met Bliyoo, het eerste abonnement op onbeperkt lezen in Nederland. Onder het motto 'eindeloos leesplezier' kan iedereen zich abonneren voor euro 9,95 per maand, een tarief dat geldt voor boeken of tijdschriften.

Een combinatie-abonnement op Bliyoo (voorheenáBruna Tablisto), dat afgelopen februari werd aangekondigd, is met euro 14,95 het voordeligst. Alle abonnees krijgen van Bruna de eerste maand gratis en opzeggen is per maand mogelijk.áBliyoo is op dit moment al gevuld met duizenden titels, van oud tot nieuw, van thriller tot literatuur en van hobbytijdschrift tot glossy. De komende maanden groeien assortiment en diversiteit nog verder. Dat kan op dagelijkse basis zijn. Het aanbod van boeken en tijdschriften is mede afhankelijk van de uitgeverijen, waarvan de meeste meedoen aan het initiatief van Bruna.

Met Bliyoo kun je lezen op tablets en smartphones met iOS (vanaf 7.0) of Android (vanaf 4.0). Op korte termijn komt ook duidelijkheid over ÚÚn of meerdere e-readers die technisch geschikt zijn en wordt lezen op de PC (desktop op laptop) mogelijk. De app is te downloaden via de Apple Store en Google Play. Binnen Bliyoo mag je drie boeken en drie tijdschriften zo lang als je wilt op je leesplank zetten. Als ze uit zijn, kun je ze omwisselen en aan iets nieuws beginnen. Er is geen verbinding nodig om te kunnen lezen want na het downloaden van een boek of tijdschrift staan de documenten offline op tablet of smartphone. Daarnaast kun je op het ene apparaat verder lezen waar je op het andere bent gebleven, omdat de app uit zichzelf synchroniseert.

Bruna's Bliyoo voor iPhone
Bruna

Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna, is nu al trots maar wil nog meer: "Met de start staat de ontwikkeling van Bliyoo natuurlijk niet stil. Naarmate de partnerschappen met de uitgevers zich verdiepen, komen alleen nog maar meer boeken en tijdschriften ter beschikking. Het blijft mijn streven om minimaal 75% van de beschikbare digitale titels aan te bieden binnen ons abonnement. Daarnaast krijgen onze winkels, de ruggengraat van Bruna, een rol in de verkoop van Bliyoo en onze technisch partner Push2Tablet is volop bezig met nieuwe toepassingen."

ANP Pers Support