Interessant:

Microsoft Office-apps op Android-tablets

nieuws 27 mei 2015 om 14:19

Microsoft heeft een nieuwe lijst van 20 partners bekend gemaakt, die voortaan Microsoft-apps op Android-tablets zullen voorinstalleren. Onder deze merken zijn onder meer LG, Sony en Prestigio.

Microsoft sloot eerder al een deal met Samsung voor het meeleveren van Microsoft-apps op Samsung-toestellen. Tevens werd eerder een partnership met Dell gesloten. Nu kunnen dus onder meer LG, Sony en Prestigio aan de lijst worden toegevoegd. Deze fabrikanten zullen hun Android-tablets voortaan standaard leveren met de Microsoft Office-applicaties Word, Excel, PowerPoint en OneNote en met OneDrive en Skype. Sony zal de Sony Xperia Z4 Tablet, die binnen drie maanden verschijnt, voorzien van de Microsoft Office-apps. Tevens staat er een LG-tablet in de planning die komt met de genoemde apps.

Microsoft Office-apps op Android-tablets
Microsoft Office-apps op Android-tablets

"Een hoeksteen van Microsofts cross-platform strategie is om, met behulp van partners, Microsofts services naar elke gebruiker op elk apparaat te brengen. Door het voorinstalleren van Microsoft-software en -services op Android-tablets kunnen onze partners de waarde van deze apparaten verhogen door consumenten een rijke productiviteitservaring te bieden. Daarnaast kunnen partners voordeel ondervinden van de kansen om een nieuwe opbrengstenstroom te genereren", aldus Microsoft.

The Official Microsoft Blog