Interessant:

Microsoft werkt aan Flow chat-app

nieuws 20 mei 2015 om 11:16

Volgens de laatste geruchten introduceert Microsoft binnenkort Flow, een nieuwe mobiele applicatie waarmee e-mail-uitwisseling wordt getransformeerd in een chat-app met directe instant messaging-mogelijkheden.

Op het eerste gezicht werkt Flow hetzelfde als andere populaire messaging-apps, zoals WhatsApp, iMessage en Facebook Messenger. Het verschil is echter dat de achterliggende technologie nu gebaseerd is op e-mail. Flow is dan ook ontworpen om samen te werken in combinatie met Outlook. De app moet zorgen voor "snelle, vloeiende en natuurlijke conversaties: geen onderwerpregels, groeten of handtekenigen" en is ontworpen voor "snelle en lichte real-time conversaties". Als de ontvanger van een Flow-bericht niet beschikt over Flow, worden de berichten simpelweg in de e-mail inbox weergegeven als een regulier nieuw e-mailbericht.

Opmerkelijk is dat Flow waarschijnlijk in eerste instantie exclusief verschijnt voor iOS, het besturingssysteem van concurrent Apple. Het is nog niet bekend wanneer de toepassing officieel wordt gelanceerd. Vorig jaar introduceerde Microsoft reeds Skype Qik, een stand-alone videoberichten-app die speciaal bedoeld is voor spontane videoberichten in groepen of 1 op 1. 

 

Microsoft Surface Pro 3
Microsoft Surface Pro 3

DigitalTrends