Interessant:

Smartwatches verboden in Chinese leger

nieuws 19 mei 2015 om 14:13

China heeft het gebruik van smartwatches in haar Volksbevrijdingsleger, dat bestaat uit 1,6 miljoen manschappen, verboden. Volgens de militaire leiding zijn de toestellen gevaarlijk vanwege de spionage- en afluistermogelijkheden.

Aanleiding van het verbod is een incident met een militair in Oost-China. Een nieuwe recruit had daar een smartwatch van een vriendin cadeau gekregen. Met het toestel (het is niet bekend van welk merk) probeerde hij vervolgens foto's van medesoldaten te maken. De commandant beval hem onmiddellijk om ermee te stoppen en rapporteerde de zaak aan zijn superieuren, die vervolgens oordeelden dat smartwatches een bedreiging zijn voor de militaire acties en veiligheid.

"Het moment dat een soldaat een apparaat heeft waarmee hij hoge kwaliteit audio en video kan opnemen, foto's kan maken en data kan verzenden, is het moment dat er een reŽel†gevaar is voor deze persoon om gevolgd de worden of om militaire geheimen te onthullen", aldus de Chinese autoriteiten.

Asus VivoWatch
Asus VivoWatch

Het Chinese ministerie van Defensie heeft nog niets officieel naar buiten gebracht over de kwestie. Ook Apple China - waarvan de Apple Watch momenteel bijzonder is in China -, hult zich nog in stilzwijgen.

NBC News


Gerelateerde producten