Interessant:

iPod nano 5G populair bij skimmende criminelen

nieuws 18 mei 2015 om 10:30

In Groot-BrittaniŽ blijkt de compacte iPod nano 5G (met ingebouwde camera) populair bij criminelen. Zij maken gebruik van Apple's MP3-speler bij het skimmen, het stelen van pinpasgegevens.

De Britse politie ontdekte een iPod nano 5G die met duct tape aan de bovenzijde op een pinautomaat was bevestigd, in een poging om bankgegevens te stelen van nietsvermoedende consumenten. De iPod werd verborgen door een namaak plastic behuizing.

Naast een verborgen iPod wordt bij deze scam gebruik gemaakt van een stuk plastic, dat in de pinpasgleuf wordt geplaatst. Daardoor komt de pas vast te zitten de automaat. Als de pinpashouder vervolgens weg gaat om hulp te halen, halen de criminelen de pinpas uit de automaat. De verborgen iPod nano heeft dan stiekem het PIN-nummer van het slachtoffer gefilmd, zodat de skimmers de pinpas kunnen misbruiken. Het is niet bekend hoeveel mensen al het slachtoffer zijn geworden van de truc met de iPod nano.

iPod nano 5G
iPod nano 5G

In 2008-2009 was de†Nokia 1100, een zeer eenvoudig mobieltje,†populair bij criminelen, omdat het gerucht ging dat†met het toestel zou kunnen worden ingebroken in het betalingsverkeer via internet. Ook de Nokia 8210†zou†in trek zijn bij criminelen, omdat zij er zaken mee kunnen doen zonder overal gevolgd te worden.

Daily Mail