Interessant:

Apple Watch: productiekosten van minder dan 84 dollar

nieuws 12 mei 2015 om 12:38

Volgens onderzoek van onderzoeksfirma IHS kost de Apple Watch ongeveer 84 dollar om te maken. Het goedkoopste Apple Watch-model in de winkel kost echter 349 dollar.

De Apple Watch heeft daarmee de hoogste consumentenprijs in verhouding tot de productieprijs van alle Apple-producten tot dusverre. Volgens IHS bedragen de hardwarekosten van de Apple Watch Sport ongeveer 24 procent van de geadviseerde adviesprijs, waar dit percentage bij andere producten van Apple tussen de 29 en 38 procent ligt.

De Apple Watch Sport (38 mm editie), in de winkel te koop voor 349 dollar, heeft productiekosten van totaal 83,70 dollar, volgens IHS. De hoogste kosten zijn voor respectievelijk het display/touchscreen (20,50 dollar), de processor (10,20 dollar), andere elektro-mechanische componenten (16,50 dollar) en de overige accessoires (zoals de oplader en extra polsband) in de doos (9 dollar). Bij de productiekosten wordt in dit geval alleen gekeken naar het materiaal. Kosten voor personeel, marketing, patentvergoedingen, onderzoek en ontwikkeling zijn niet inbegrepen. Deze kosten zijn volgens analisten hoger dan normaal, omdat de Apple Watch een nieuwe productcategorie voor Apple vertegenwoordigt.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

Uit eerder onderzoek bleek dat de iPhone 6 ongeveer 200 dollar kost om te maken, en dat de fabricagekosten van de iPhone 6 Plus rond de 216 dollar liggen.

BusinessInsider