Interessant:

Firefox OS-smartphones uitgebracht in Afrika

nieuws 11 mei 2015 om 10:46

Telecomoperator Orange heeft in Senegal en Madagascar de Orange Klif uitgebracht, de eerste smartphone met het Firefox OS-besturingssysteem op de Afrikaanse markt.

Mozilla, de ontwikkelaar van Firefox OS, en Orange kondigde op het Mobile World Congress 2015, afgelopen februari, reeds aan Firefox OS-smartphones in Afrika en het Midden-Oosten op de markt te brengen. De eerste toestellen verschenen in Zuid-Afrika, nu zijn Senegal en Madagascar aan de beurt met de Orange Klif. Firefox OS is een open mobiel platform, volledig gebouwd op webtechnologieen, waardoor mobiele ontwikkelaars meer keuze en controle krijgen over het gebruik. De Orange Klif ondersteunt 3G en verschijnt later dit jaar ook in andere Afrikaanse landen.

Orange Klif Firefox OS-smartphone
Orange Klif Firefox OS-smartphone

"We zijn blij om samen met Orange het mobiele web naar een substantieel aantal gebruikers op groeimarkten in Afrika en het Midden-Oosten te brengen", aldus Andreas Gal, CTO van Mozilla. "Ik ben ook blij dat de komst van Firefox OS met veel enthousiasme is ontvangen in de lokale Mozilla-communities".

In andere opkomende markten (China, India, BraziliŰ) verschenen eerder Firefox OS-toestellen, zoals de LG Fireweb en de Alcatel One Touch Fire.

Mozilla Blog