Interessant:

Nintendo 3DS region-free te maken met spel Cubic Ninja

nieuws 7 mei 2015 om 08:11

Een hacker heeft een manier (ook wel exploit) gevonden om de Nintendo 3DS region-free te maken, zodat je er games uit alle landen op kan spelen. Hiertoe is wel het 3DS-spelletje Cubic Ninja benodigd.

De techniek (getiteld regionFOUR) is bedacht door Jordan "Smealum" Rabet en werkt met de meest recente firmware-edities voor de Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS. De 3DS-modellen hebben, in tegenstelling tot de originele Nintendo DS, een region-lock, zodat je er geen spellen van buiten Europa op kan spelen. Met regionFOUR kan je deze region-lock eenvoudig omzeilen.

Om regionFOUR te gebruiken, is het obscure 3DS-spelletje Cubic Ninja (uitgebracht in 2011) benodigd. Je verbindt je 3DS via WiFi met internet en start het spel. Vervolgens moet je in het spel een QR-code van de regionFOUR-website inscannen. Daarna is het mogelijk om Cubic Ninja uit je 3DS te verwijderen en een game met een region-lock erop te spelen. regionFOUR biedt niet de mogelijkheid tot het spelen van homebrew- of illegale software.

Smealum maakte eerder gebruik van Cubic Ninja om een homebrew-lader voor de Nintendo 3DS te creeren. Daarop verwijderde Nintendo het spel reeds uit de digitale Nintendo eShop.

 

Nintendo 3DS region-free te maken met spel Cubic Ninja
Nintendo 3DS region-free te maken met spel Cubic Ninja

EuroGamer