Interessant:

Microsoft geeft je de middelvinger in Windows 10

nieuws 6 mei 2015 om 09:36

Microsoft geeft je in Windows 10 standaard de mogelijkheid om een emoticon van een hand met een opgestoken middelvinger te gebruiken.

Microsoft is de eerste ontwikkelaar die standaard een emoticon van een hand met opgestoken middelvinger biedt. In iOS, OS X, Android (en voorgaande Windows-edities) was een dergelijke emoticon (ook wel emoji) nog niet standaard beschikbaar. In Windows 10,ádat aankomende zomer verschijnt, zullen de emoticons verder standaard grijs ('rasneutraal') zijn in plaats van het traditionele geel. De huidskleur is echter naar voorkeur aan te passen.

Middelvinger-emoticon in Windows 10
Middelvinger-emoticon in Windows 10

Uit onderzoek van app-ontwikkelaar SwiftKey blijkt dat happy face-smileys (inclusief knipogende, kussende, lachende en grimassende smileys) wereldwijd de populariste emoticons zijn: zij worden in 45 procent van de berichten gebruikt. Op de tweede plaats staan sad face-smileys en de op derde plaats hartjes (in alle kleuren en inclusief het gebroken hart-emoticon).

Apple introduceerde eerder dit jaar multiraciale emoticons in iOS, maar daar was geen middelvinger-emoticon bij opgenomen.

Daily Mail