Interessant:

Selfie Arm is letterlijk een foto-arm

nieuws 5 mei 2015 om 12:45

Kunstenaars Aric Snee en Justin Crowne hebben de Selfie Arm ontworpen, een selfie-stick die eruit ziet als een arm met een hand. Als je met de stick van jezelf een selfie maakt, schud je in feite dus ook jezelf de hand.

De kunstenaars zien de Selfie Arm als een kunstwerk dat 'cultureel commentaar' geeft op de huidige maatschappij en het gebruik van technologie. De kunstenaars zeggen gefascineerd te zijn door technologie en de illusionaire 'connectedness' (verbondenheid) en 'sociableness' (sociale interactie) ervan. De Selfie Arm wordt omschreven als een 'sarcastische oplossing voor een wezenlijk probleem: namelijk dat niemand eruit wil zien alsof hij alleen is wanneer hij gedachteloos foto's van zichzelf neemt'. De Selfie Arm biedt daarom een echte verwelkomende arm, met een hand die geschud kan worden, zodat het niet meer lijkt alsof de selfie-maker alleen is.

Selfie Arm
Selfie Arm

De Selfie Arm is vervaardigd van glasvezel, is licht en draagbaar en is vooralsnog alleen een conceptueel prototype. De kunstenaars - die het project verder omschrijven als 'direct commentaar op het groeiende selfie-stickfenomeen, en de constante, knagende noodzaak om narcistische zelfbevestiging te vinden op internet' - brengen wel 10 exclusieve, gesigneerde exemplaren van de Selfie Arm uit. 

Verschillende voetbalclubs voerden reeds een selfiestick-verbod in, omdat veel supporters zich storen aan toeschouwers die met een tablet boven het hoofd filmen en fotograferen en zo het zicht belemmeren. Ook op veel festivals is er een selfiestick-verbod in verband met belemmering van het zicht en om gevaarlijke situates te voorkomen.

Selfie Arm
Selfie Arm

Design Boom