Interessant:

Apple Watch werkt niet op†getatoeeerde polsen

nieuws 29 april 2015 om 13:31

De Apple Watch blijkt minder goed te functioneren bij gebruikers met volgetatoeŽerde polsen. Door de donkere kleuren werken de sensoren minder goed en kan de hartslag volkomen verkeerd worden weergegeven.

De Apple Watch†blijkt vooral bij tatoeages met donkere kleuren slechter te functioneren. Testen op donkere zwarte en rode†tatoeages gaven hartslagmetingen die er tussen de 196 PBM en 96 PBM naast zaten. Tatoeages met lichtere kleuren (paars, geel, oranje) gaven lagere foutlezingen van ongeveer 80 PBM. Verder had de sensor van de Apple Watch problemen om huidcontact te registeren bij de zeer donkere tatoeages, bij de lichtere was dit niet het geval.

Het probleem is volgens Apple dat de Apple Watch gebruik maakt van een sensor met een groen LED-licht om het bloed dat door je pols stroomt te detecteren. Dit licht is groen, omdat bloed groen licht absorbeert. De Apple Watch ondersteunt ook infrarood, maar het punt is dat er uiteindelijk verschillende vormen van lichtreflectie worden gebruikt om lezingen uit je pols te registreren. Als iets dat blokkeert, bijvoorbeeld inkt van een†tatoeage, kunnen er problemen ontstaan.

Apple Watch
Apple Watch

TrustedReviews