Interessant:

Nokia ontkent smartphone-geruchten

nieuws 29 april 2015 om 11:10

Nokia heeft officieel de recente geruchten over nieuwe Nokia-smartphones ontkent. Het bedrijf zegt absoluut niet van plan te zijn "smartphones voor de consumentenmarkt te gaan maken of verkopen".

Onlangs gingen er geruchten dat Nokia in 2016 een comeback wil maken op de smartphone-markt. Deze geruchten leken te worden bevestigd, toen recentelijk een Chinese Nokia-functionaris meldde dat Nokia in China een fabriek gaat vestigen voor de fabricage van smartphones. Volgens Nokia is het echter allemaal onzin en staan er absoluut geen smartphones in de planning.

Microsoft nam in september 2013áde apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voorá5,5 miljard euroáen heeftáafscheidágenomen van de Nokia-merknaam voor haar Lumia-smartphones. Microsoftágebruiktáhet Nokia-label nog wel voor haar entry-level telefoons op opkomende markten.á

Nokia N97
Nokia N97

Nokia Technologies is het deel van Nokia dat is overgebleven na de overname van deáapparaten- en dienstenafdeling door Microsoft. Het bedrijf richt zich nu op telecommunicatienetwerken (waartoe het onlangs Alcatel-Lucent overnam voorá15,6 miljard euro) en op het licenseren van haar meer dan 10.000 patenten aan andere bedrijven.áVorig jaar bracht Nokia Technologies deáNokia N1áop de markt, een door Foxconn gefabriceerde tablet, dieáerg populairáis in China.

Nokia