Interessant:

Nokia ontkent smartphone-geruchten

nieuws 29 april 2015 om 11:10

Nokia heeft officieel de recente geruchten over nieuwe Nokia-smartphones ontkent. Het bedrijf zegt absoluut niet van plan te zijn "smartphones voor de consumentenmarkt te gaan maken of verkopen".

Onlangs gingen er geruchten dat Nokia in 2016 een comeback wil maken op de smartphone-markt. Deze geruchten leken te worden bevestigd, toen recentelijk een Chinese Nokia-functionaris meldde dat Nokia in China een fabriek gaat vestigen voor de fabricage van smartphones. Volgens Nokia is het echter allemaal onzin en staan er absoluut geen smartphones in de planning.

Microsoft nam in september 2013 de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro en heeft afscheid genomen van de Nokia-merknaam voor haar Lumia-smartphones. Microsoft gebruikt het Nokia-label nog wel voor haar entry-level telefoons op opkomende markten. 

Nokia N97
Nokia N97

Nokia Technologies is het deel van Nokia dat is overgebleven na de overname van de apparaten- en dienstenafdeling door Microsoft. Het bedrijf richt zich nu op telecommunicatienetwerken (waartoe het onlangs Alcatel-Lucent overnam voor 15,6 miljard euro) en op het licenseren van haar meer dan 10.000 patenten aan andere bedrijven. Vorig jaar bracht Nokia Technologies de Nokia N1 op de markt, een door Foxconn gefabriceerde tablet, die erg populair is in China.

Nokia