Interessant:

Apple verkoopt 61 miljoen iPhones

nieuws 29 april 2015 om 10:17

Apple heeft het afgelopen fiscale kwartaal meer dan 61 miljoen iPhones verkocht. Het bedrijf uit Cupertino behaalde een omzet van 58 miljard dollar en een winst van maar liefst 13,6 miljard dollar - 40 procent meer dan vorig jaar.

De resultaten waren minder dan in het voorgaande kwartaal - maar dat waren de feestmaanden van vorig jaar -, maar overtroffen nog altijd ruimschoots de verwachtingen van analisten. Het succes was vooral te danken aan de iPhone 6 en iPhone 6 Plusáen dankzij succes in China. Voor het eerst werden er in China meer iPhones verkocht dan in de Verenigde Staten.

De andere producten van Apple speelden een minder grote rol in Apple's succes. De opbrengt van Mac-computers steeg naar 5,6 miljard dollar, 2 procent meer dan in het voorgaande jaar. De opbrengt van de iPad-verkopen daalde met 29 procent, naar 5,4 miljard dollar. Apple maakte nog niets bekend over de resultaten van de Apple Watch, maar analisten verwachten dat er ongeveer 2 miljoen van verkocht zijn.á

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

De goede resultaten leggen de beleggers in Apple geen windeieren: het bedrijf wil 200 miljard dollar teruggeven aan investeerders tot eind mei 2017. Daarnaast zijn de aandelen Apple het afgelopen jaar 50 procent meer waard geworden (een aandeel kost rond de 133 dollar) en daarmee is Apple momenteel het waardevolste bedrijf ter wereld.

Daily Mail