Interessant:

LG G4 officieel geintroduceerd

nieuws 29 april 2015 om 09:46

LG heeft, zoals verwacht, officieel de LG G4 (H815) gepresenteerd. Dit nieuwe vlaggenschipmodel beschikt onder meer over een nieuw 5,5-inch Quantum Display en een RAW-opnamemodus.

LG zegt extra aandacht te hebben besteed aan het gebruikte materiaal op haar nieuwe vlaggenschipmodel. De LG G4 heeft, net als de LG G3 een licht gebogen design ("Slim Arc" genaamd) en is vervaardigd van aluminium. Het toestel is daarnaast beschikbaar met een leren backcover, die komt in zes verschillende kleuren. De nieuwe UX 4.0-interface sluit bij het design aan. De iconen zijn levendiger en hebben rondere hoeken, wat past bij het Slim Arc-design. Verder wijzigt de Smart Notice-widget automatisch van achtergrond en tekstkleur, op basis van het door de gebruiker geselecteerde homescreen. Het design wordt gecompleteerd door een nieuwe 5,5-inch IPS Quantum Display, met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 538 ppi. LG belooft dat dit display een 20 procent betere kleurreproductie, 25 meer helderheid en een 50 procent hoger contrast biedt dan het display van de LG G3.

LG G4
LG G4

Verder is de (16-megapixel) camera van de LG G4 verbeterd. Dit model heeft een f1.8-diafragma, waardoor 80 procent meer licht de sensor kan bereiken dan op de LG G3 het geval was. Daarnaast beschikt de camera over een verbeterd optische beeldstabilisatiesysteem (OIS 2.0 in plaats van OIS+), waarmee stabilisatie over drie assen wordt ondersteund. Nieuw is verder een Manual Mode, waarmee je handmatig de focus, sluitertijd, IOS, belichting en witbalans kan instellen. Tevens is het nu mogelijk om foto's in RAW-formaat vast te leggen, naast de standaard JPEG-compressie. Als laatste beschikt de camera over een Color Spectrum Sensor (CCS), waarmee kleuren accuraat worden vastgelegd. Aan de voorzijde is de LG G4 voorzien van een 8-megapixel camera (Full HD) voor videochatten en het vastleggen van selfies.

De LG G4 beschikt verder over een uitneembare 3.000 mAh batterij, de nieuwe krachtige Qualcomm Snapdragon 808-processor met 3GB RAM, 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), Android 5.1 Lollipop en support voor 4G/LTE, Bluetooth 4.1 en NFC. Google Office-software is voorgeinstalleerd en je krijgt twee jaar gratis 100GB online opslag via Google Drive.

De LG G4 (H815) is vanaf mei in Nederland te koop: de standaard versie kost 649 euro, de luxe-versie met lederen achterzijde kost 699 euro.

PR Newswire


Gerelateerde producten