Interessant:

KPN met Netflix alternatief

nieuws 28 april 2015 om 16:07

KPN komt dit najaar met een eigen televisie-app. Met de nieuwe app kan je live naar televisie kijken en tegelijk een ruim aanbod van films en series on-demand bekijken.

De nieuwe dienst zal KPN Play gaan heten. “Binnenkort kan heel Nederland op een nieuwe, persoonlijke manier content bekijken via één app. Met daarin films, series en de meest bekeken tv-zenders. Play van KPN is dit najaar beschikbaar voor iedereen met internet, thuis en onderweg. En dat hoeft geen internet van KPN te zijn. “ aldus KPN in een persbericht.

TV-kijken wordt steeds meer een persoonlijke beleving. Kijkers kijken hun favoriete series en programma’s steeds vaker wanneer ze willen via internet. Play van KPN speelt hierop in met de populairste live tv-zenders en een ruim on-demand aanbod. Het wordt allemaal gebundeld in één nieuwe app voor zowel iOS als Android. En met Google Chromecast kan alle content bovendien op een TV worden bekeken.

“Play van KPN geeft je de vrijheid om tv te kijken op je eigen moment, waar je dan ook bent. Het maakt bovendien niet uit bij welke internetprovider je zit”, aldus Diederik Rosenbaum, Manager TV & Proposities bij KPN.

Op dit moment wordt KPN Play getest met een beperkte groep testgebruikers. De volgende stap is om deze groep uit te breiden. Naar verwachting komt KPN Play in het najaar commercieel beschikbaar. Tarieven worden op dit moment nog niet genoemd. Soortgelijke all-you-can-eat videodiensten kosten rond de 10 euro per maand.

portablegear.nl