Interessant:

Apple iPad Pro: alle geruchten op een rij

nieuws 26 april 2015 om 12:33

Er gaan al enige tijd geruchten over een nieuwe iPad Pro, welke Apple mogelijk later dit jaar officieel introduceert. PortableGear zet de belangrijkste geruchten over de tablet op een rij.

iPad Pro: 12,2-inch of 12,9-inch display

Volgens de geruchten zal de iPad Pro, die overigens ook bekend is onder de namen iPad Air Plus en iPad Maxi, beschikken over een display van 12,2-inch of 12,9-inch. Dat is aanzienlijk groter dan het scherm van de huidige iPad Air 2, dat 9,7-inch meet. De resolutie van dit display is naar verluidt 2.732 x 2.048 pixels, wat een pixeldichtheid van 265 ppi oplevert. De iPad Pro zou met het grote scherm vooral gericht zijn op zakelijke gebruikers, die nu vooral werken op computers en laptops met grote schermen. Er wordt ook wel beweerd dat Apple een nieuwe split-screen multitasking-functie toegevoegd, waarmee je tegelijkertijd op het scherm twee of meer applicaties kan gebruiken. De tablet is daartoe mogelijk verder voorzien van een optionele stylus.

iPad Pro: USB 3.0-aansluiting

Verschillende bronnen melden dat de iPad Pro wordt voorzien van een USB 3.0-aansluiting in plaats van Apple's Lighting-connector. Via USB 3.0 kan sneller data worden opgedragen en wordt het apparaat sneller opgeladen dan via de Lighting-aansluiting. Daarnaast kunnen mogelijk USB-muizen en USB-toetsenborden worden aangesloten, wat zou aansluiten bij de behoeftes van zakelijke gebruikers. De iPad Pro wordt daarmee meer een notebook dan een tablet.

iPad Pro: design en specificaties

De iPad Pro zal waarschijnlijk vooral een groter uitgevallen editie van de iPad Air 2 zijn, met een dunner design en smallere randen. Naar verluidt zijn de specificaties ook grotendeels hetzelfde als van de iPad Air 2 met een tri-core 64-bit Apple A8X-processor met 2GB RAM (al gaan er ook geruchten over een Apple A9-processor) en ondersteuning van Touch ID en WiFi 802.11ac.

iPad Pro: software

De iPad Pro komt wellicht met een nieuwe versie van het iOS-besturingssysteem, iOS 9, waarin multitasking-splitscreen functionaliteit is toegevoegd. Deze versie moet verder sneller en stabieler worden dan voorgaande iOS-edities. Verder voegt Apple mogelijk een functionaliteit toe waarmee iPhone-gebruikers meteen kunnen zien of contacten beschikbaar zijn voor een chatgesprek en waar contacten zich bevinden. Eerder sloot Apple een partnership met IBM, waarin staat dat IBM meer dan 100 business-specifieke apps voor de iPad en iPhone gaat ontwikkelen. De eerste IBM MobileFirst business-apps zijn inmiddels beschikbaar en het ligt in de lijn der verwachting dat IBM ook speciale business-apps voor de iPad Pro gaat ontwikkelen.

iPad Pro: releasedatum

De officiele releasedatum van de iPad Pro is niet bekend, maar als we de geruchten mogen geloven verschijnt Apple's business-tablet in het derde kwartaal van 2015.

Naschrift: de iPad Pro is 9 september 2015 officieel gepresenteerd.

iPad Pro (concept, via T3.com)
iPad Pro (concept, via T3.com)

TabletPC Review