Interessant:

Dixons Carphone verkoopt aandelen Phone House Nederland

nieuws 24 april 2015 om 09:48

Het Britse Dixons Carphone verkoopt een meerderheidsbelang van 83 procent van de aandelen in The Phone House Netherlands. Dixons Carphone blijft wel aan als ondersteunende minderheidsaandeelhouder.

Het meerderheidsbelang in Phone House Nederland gaat nu naar Relevant Holdings BV, een onderneming opgezet door de aandeelhouders van telecomretailer Optie1. De aandeelhouders van Optie1 hebben in de Nederlandse markt uitgebreide ervaring in telecom en retail. Dixons Carphone blijft Phone House Nederland ondersteunen op het gebied van technische diensten en een verzekeringsaanbod. Phone House Nederland meldt "blij te zijn Dixons Carphone als ondersteunende minderheidsaandeelhouder te behouden. Hierdoor kan de groep haar service partnerships verder laten groeien".

Als reactie op de transactie zegt, Sebastian James (Group Chief Executive van Dixons Carphone Group): "Het is mij een groot genoegen deze samenwerking voor tussen Optie1 en Phone House Nederland, samen met het afgesloten langetermijn contract voor onze Connected World Services gericht op verzekeringen en technische diensten, te kunnen aankondigen. Optie1 is een ervaren en zeer efficiënte telecomretailer en dat maakt hen de perfecte partner in deze markt.

Na de verkoop van Phone House Duitsland in de afgelopen week, is dit een volgende stap van onze heldere strategie. Daarin focussen we op onze kernactiviteiten in retailmarkten waar we voldoende schaalgrootte en toegevoegde waarde hebben voor onze klanten. Tegelijkertijd laten we onze service partnerships groeien in een breder internationaal speelveld. We kijken er naar uit om samen een sterke en gezonde onderneming te ontwikkelen."

portablegear.nl