Interessant:

USB-aansluiting in NS-sprinter in 2016

nieuws 25 april 2015 om 09:36

Vanaf eind 2016 komt de NS met nieuwe, energiezuinige sprinters. De nieuwe treinen zijn voorzien van stopcontacten met USB-aansluiting, zowel in de tweede als eerste klas.

De nieuwe Sprinters, waarvan de NS 58 heeft besteld bij de Zwitserse fabrikant Stadler AG, kunnen snel optrekken, zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers (inclusief een rolstoeltoegankelijk toilet) en hebben brede deuren voor gemakkelijk in- en uitstappen. Volgens de NS zijn het "echte forensentreinen met zowel zit- als staplaatsen en zoveel mogelijk doorkijk door de trein, zodat klanten zich veilig voelen en eenvoudig zien waar nog plek is of waar de conducteur is." 

"Vanaf eind 2016 kunnen we dankzij de snelle levering door Stadler onze reizigers extra Sprinters bieden die van alle gemakken zijn voorzien. De treinen zijn bovendien energiezuinig waardoor we minder stroom gebruiken. Vanaf december 2016 moeten ze gaan rijden op diverse plekken in het land," aldus Tom de Groot, Projectmanager van NS voor de nieuwe Sprinters.

NS Sprinter 2016 met USB stopcontact
NS Sprinter 2016 met USB stopcontact

NS