Interessant:

Sennheiser-microfoons voor iPhone en iPad

nieuws 28 april 2015 om 12:01

Sennheiser introduceert in samenwerking met Apogee twee nieuwe clip-on microfoons: ClipMic digital en MKE 2 digital. Hiermee is het voor het eerst mogelijk om met een iPhone of iPad een professionele audio-opnames te maken.

De ClipMic digital en MKE 2 digital lavalier microfoons beschikken beide over een ingebouwde microfoon-voorversterker en A/D conversietechnologie voor iOS. Door de ClipMic digital en MKE 2 aan te sluiten via de lightning-poort is het nu mogelijk om audio met professionele kwaliteit op te nemen vanaf een iPhone, iPad, of iPod touch. Doordat de headsetingang vrijkomt kan deze bijvoorbeeld gebruikt worden voor het monitoren van audio-opnames. Met de nieuwe MetaRecorder app zijn essentiële functies van de ClipMic digital en MKE 2 digital, zoals opnemen en het instellen van het geluidsniveau, te bedienen vanaf alle iOS apparaten, inclusief de nieuwe Apple Watch.

Sennheiser ClipMic voor iPhone/iPad
Sennheiser ClipMic voor iPhone/iPad

De ClipMic digital is uitgerust met een Sennheiser ME 2 microfoon. De ME 2 is gemaakt voor het opnemen van spraak en is bijvoorbeeld ideaal voor het opnemen van interviews. De ClipMic digital is vanaf medio mei beschikbaar voor een adviesprijs van € 199,-. De MKE 2 digital is uitgerust met de MKE 2 microfoon van Sennheiser, de industriestandaard in film- en TV-producties. De MKE 2 digital is vanaf medio juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 499,-.

MetaRecorder is de eerste iOS-applicatie die professionele audio-opnames mogelijk maakt met intuďtieve multi-take opnames, simpele organisatie van audiobestanden, en feilloze synchronisatie met editingsoftware Final Cut Pro. De applicatie heeft een opnamekwaliteit van 24 bit/96kHz en beschikt over softwarebesturing van het microfooningang-niveau en verschillende opname-voorinstellingen. Een trial versie van Metarecorder, waarin opnames van 60 seconden kunnen worden opgenomen, is beschikbaar in de App Store. De volledige versie is in-app beschikbaar voor € 4,99 of door een ClipMic digital of MKE 2 digital aan te sluiten.

portablegear.nl