Interessant:

GoRider introduceert GoRider Biker-Extensa SE motor-gps

nieuws 23 april 2015 om 13:22

GoRider brengt voor de zomer een vernieuwde robuuste 4.3" motorfietsnavigatie uit, de Biker-Extensa SE, de opvolger van de Biker-Extensa. Dit systeem is voorzien van dual-antenne techniek voor optimale GPS-ontvangst.

De GoRider Biker-Extensa SE, de opvolger van de vorig jaar geintroduceerde Go-Rider Extensa, heeft een dunne, robuuste en waterdichte behuizing. De basisversie is vrij compleet en komt inclusief gedetailleerde kaartmateriaal van geheel Europa, houder voor op elke motor of scooter en Bluetooth-support. Op het systeem kan je onder meer routes met veel of weinig bochten te kiezen, de afgelegde routes opslaan, routes uitstippelen en uitwisselen.

De behuizing van de Biker-Extensa SE is gemaakt van robuust materiaal met rubber soft-edges dat tegen een stootje kan en elk weertype in Europa kan trotseren (IP57-certificaat, dus bestand tegen water en stof). Het besturingssysteem heeft één startscherm voor navigatie, multimedia gebruik en instellingen. Op het systeem vind je onder meer voorgeïnstalleerde vaste flitslocaties en gevarenzones en een multimediaspeler. Het toestel heeft een handschoenvriendelijk touchscreen, dat ook goed afleesbaar is in zonlicht. De ingebouwde speaker is waterdicht en 8GB geheugen is uitbreidbaar via microSD.

GoRider Biker Extensa SE
GoRider Biker Extensa SE

Het verschil tussen de Biker-Extensa SE Basis, Biker-Extensa SE Pro en Biker-Extensa SE ProDUO is niet groot. De laatste twee hebben geavanceerdste Bluetooth-headsets in de verpakking voor het beluisteren van routeaanwijzingen, het voeren van telefoongesprekken, muziek luisteren en draadloze communicatie tussen rijders en bijrijders.

De GoRider Biker-Extensa SE wordt geleverd met een oplaaddock en accukabel voor op motorfiets, inclusief geïntegreerde schroefslot voor vastzetten tegen diefstal, een motorfietssteun (22-25,4mm) en een beschermende opbergtas. De Biker-Extensa SE  komt in de zomer op de markt voor 199,95 euro. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de concurrerende TomTom Rider 40 (vanaf 349,95 euro) en TomTom Rider 400 (vanaf 399,95 euro).

portablegear.nl