Interessant:

KPN verkoopt BASE aan Telenet voor 1,325 miljard euro

nieuws 20 april 2015 om 09:39

KPN heeft de Belgische mobiele operator BASE, waarmee het al lange tijd liep te leuren, verkocht aan de Belgische telecomoperator Telenet voor 1,325 miljard euro.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN hebben de transactie goedgekeurd, rekening houdend met de belangen van aandeelhouders en andere belanghebbenden. De transactie is onder voorbehoud van toestemming van de mededingingsautoriteiten. KPN is voornemens de opbrengsten van de verkoop te gebruiken om maximale waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. Na deze transactie zal KPN zich volledig richten op zijn strategie als geïntegreerde dienstverlener in Nederland. KPN probeerde al langere tijd van BASE af te komen; in 2012 zag Telenet nog af van een overname van BASE. Vorig jaar verkocht KPN ook haar Duitse telecomtak E-Plus aan Telefónica Deutschland.

Eelco Blok, CEO van KPN: "We zijn tevreden met het akkoord dat we met Telenet hebben bereikt over de verkoop van BASE Company. De afgelopen jaren is BASE Company zeer succesvol geweest als Challenger in de Belgische mobiele markt. De transactie toont niet alleen onze toewijding aan met betrekking tot het realiseren van een aantrekkelijk rendement voor onze aandeelhouders maar draagt ook bij aan de versterking van de marktpositie van BASE Company. Wij geloven in geïntegreerde dienstverlening en de combinatie van vaste en mobiele diensten levert in Nederland al zeer goede resultaten op, met groei van het aantal klanten en een stijgende klanttevredenheid. De goede voortgang die wij boeken, zal naar verwachting leiden tot een gestabiliseerde, geschoonde EBITDA aan het einde van 2015, een groeiende vrije kasstroom en een groeiend dividend."

KPN