Interessant:

Angry Birds Go! passeert Mario Kart

nieuws 12 april 2015 om 12:02

Een manager van de Finse gameontwikkelaar Rovio heeft gezegd dat 'Angry Birds Go! groter is dan Mario Kart', omdat het gratis spelletje 130 miljoen keer is download - vaker dan alle Mario Kart-spellen in 23 jaar zijn verkocht.

Oskar Nurman, de manager van Rovio Stockholm, twitterde dat Angry Birds Go!áin twee jaar 130 miljoen keer is gedownload. Hij vergeleek daarbij de verkoopcijfers van Nintendo's Mario Kart: van alle edities van dit spel bij elkaar zijn in 23 jaar ongeveer 106 miljoen verkocht. Oftewel: Angry Birds Go! zou 'groter zijn' dan Mario Kart.

De vergelijking gaat echter niet op, als je bedenkt datáAngry Birds Go!áeen free-to-play spel is, terwijl deáMario Kart-spellenáconsolegames zijn vanaf rond de 40 euro. Dit geeft Burman zelf overigens ook toe, maar hij blijft erbij "dat het interessant is om bereikte speerpunten te vergelijken". Ook denkt hij "dat het een hint kan geven voor het potentiele bereik van Nintendo als zij de mobiele markt betreden" - iets wat de Japanse spelfabrikant volgend jaar van plan is.

Begin dit jaar meldde Rovio dat Angry Birds Go!áde 100 miljoen downloads had behaald. Ondanks het commerciele succes, krijgt het spel veel kritiek vanwege de enorme hoeveelheden opdringerige in-app aankopen en benodigde microtransacties om iets te unlocken.

Angry Birds Go!
Angry Birds Go!

PocketGamer UK