Interessant:

Gerucht: Samsung Galaxy S7 met opvouwbaar display

nieuws 25 maart 2015 om 10:38

De Samsung Galaxy S6 is nog niet eens officieel verkrijgbaar, maar er gaan nu alweer geruchten over de Galaxy S7. Volgens de laatste roddels uit Korea krijgt het toestel een flexibel, opvouwbaar display.

Volgens Business Korea heeft een 'niet nader genoemde' hooggeplaatst persoon van Samsung Display gezegd dat het waarschijnlijk mogelijk is om in 2016 commerciele smartphones met een opvouwbaar display op de markt te brengen. Het display van deze toestellen - waarvan mogelijk de Galaxy S7 de spits afbijt - zou echt opgevouwen kunnen worden, en niet enkel gebogen zijn (zoals nu het geval is bij de Samsung Galaxy S6 Edge).

Nu smartphones steeds dunner worden, is het aantrekkelijk om ze in de toekomst opvouwbaar te maken, omdat ze dan ook opgevouwen niet te dik voor in de broekzak meer zijn. Samsung werkt al sinds 2008 aan flexibele schermen en toonde op verschillende beurzen in het verleden reeds concept-uitvoeringen van flexibele (AMOLED)-displays. Daarnaast werken de Koreanen aan transparante AMOLED-displays.

Naschrift: de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn 21 februari 2016 officieel geintroduceerd.

Flexibel AMOLED-display
Flexibel AMOLED-display

Pocket-lint