Interessant:

HTC benoemt Cher Wang als CEO

nieuws 20 maart 2015 om 12:33

HTC's Raad van Bestuur benoemt Cher Wang, huidig bestuursvoorzitter en mede-oprichter van HTC, met directe ingang als CEO. Huidig CEO Peter Chou zal als hoofd van het HTC Future Development Lab de leiding over productinnovatie krijgen.

In de afgelopen twee jaar is Cher Wang steeds meer betrokken geweest bij verschillende aspecten van het bedrijf, zodat Peter Chou zich meer kon richten op productontwikkeling. Met zijn expertise heeft Chou in deze rol design van wereldklasse en cutting-edge technologie geleverd. Volgens HTC's Raad van Bestuur is het moment nu gekomen deze ontwikkelingen verder vorm te geven en de benodigde organisatorische veranderingen door te voeren, waarmee HTC "de volgende fase van zijn ontwikkeling" in kan gaan. In zijn nieuwe rol als hoofd van het HTC Future Development Lab gaat Chou een belangrijke rol spelen in het identificeren van toekomstige groeimogelijkheden voor het bedrijf.

"We zien de snelle veranderingen in de industrie, waarin de telefoon is uitgegroeid tot onze persoonlijke hub die ons in verbinding stelt met een groeiende wereld van slimme apparaten. We pionierden in de mobiele telecomindustrie en zijn ons steeds meer gaan richten op de mogelijkheden van een nieuwe generatie van met elkaar verbonden producten en diensten. De positieve reacties die we eerder deze maand ontvingen op ons virtual reality-product, de HTC Vive, onderstrepen het belang van deze nieuwe technologieën voor onze toekomst", aldus Cher Wang, bestuursvoorzitter en CEO van HTC. "Als ondernemer in hart en nieren ben ik erg enthousiast over de vele nieuwe mogelijkheden. Ik ben vereerd om van deze gelegenheid gebruik te mogen maken en in de rol van CEO verder vorm te kunnen geven aan de volgende fase van de ontwikkelingen van HTC."

Cher Wang werd vorig jaar door CNBC genoemd als één van de 25 mensen die de meeste invloed heeft op het bedrijfsleven en financiën sinds 1989. In 2011 werd ze door Forbes uitgeroepen tot 'de machtigste vrouw in wireless'. Sinds 2012 is ze jaarlijks terug te vinden in Fortune's lijst van 'machtigste vrouwen'. Ook werd ze door CCTV in China uitgeroepen tot 'persoon van het jaar'.

HTC One M8 & HTC One M9
HTC One M8 & HTC One M9

portablegear.nl