Interessant:

TAG Heuer maakt Google-smartwatch

nieuws 20 maart 2015 om 09:35

Horlogemaker TAG Heuer, Google en Intel gaan samenwerken om een smartwatch met Intel-technologie en het Android Wear-besturingssysteem op de markt te brengen.

TAG Heuer, Google en Intel zeggen "samen een luxe product te ontwikkelen dat naadloos in het dagelijkse leven van de drager past. Het wordt een nieuw hoogtepunt op het gebied van innovatie, creativiteit en design uit het Californische Sillicon Valley en de Zwitserse 'Watch Valley' in La Chaux-de-Fonds." Volgens de geruchten gaat het mogelijk om een smartwatch-uitvoering van TAG Heuer's huidige Carrera-sporthologe.

"De kwaliteit van Zwitserse horloges is wereldberoemd," vult Guy Semon, General Manager van TAG Heuer, aan. "Voegen we hier de inbreng van twee bedrijven als Intel en Google aan toe, met hun creatieve technologie, dan ontketenen we een ware technologische revolutie in onze bedrijfstak. Ik ben er trots op dat TAG Heuer één van de pioniers van deze revolutie is."

"Met de fusie tussen schoonheid en technologie inspireert het Zwitserse horloge al vele generaties kunstenaars en ingenieurs, waaronder die van Google," zegt David Singleton, Director of Engineering in dienst van Android Wear. "We zijn daarom trots en blij dat we, samen met TAG Heuer en Intel, de kans krijgen om een unieke mix van emotie en innovatie op de luxe markt te brengen. Onder de vlag van Android Wear gaan we een horloge creëren dat beter, mooier én slimmer is."

TAG Heuer bracht in het verleden ook verschillende luxe-smartphones op de markt: de Meridiist (2008, met een prijs tussen de  tussen de € 3.400,- en € 3.900,-), de TAG Heuer Link (2011, € 4.700,-), de TAG Heuer Racer (2012, € 2.800,-), de TAG Heuer Meridiist 2 (2013,  € 4.000,-) en de TAG Heuer Meridiist Infinite (2014, tussen de € 11.000,- en € 12.000,-).

Naschrift: de Tag Heuer Connected-smartwatch is 9 november 2015 officieel geintroduceerd.

TAG Heuer Carrera-sporthorloge
TAG Heuer Carrera-sporthorloge

Persberichten.com