Interessant:

Samsung Galaxy Tab A-tablet in Nederland

nieuws 18 maart 2015 om 09:17

Samsung introduceert de Galaxy Tab A, een 9,7-inch mid-range Android-tablet voor de hele familie, in Nederland. Deze tablet is optioneel verkrijgbaar met Samsungs S-Pen.

"Samsung doet veel onderzoek naar de gebruiksbehoeften van mensen", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Omdat mensen hun tablet veelal gebruiken om te browsen en lezen, breiden we ons portfolio uit met een 9,7-inch tablet die websites, e-books en digitale tijdschriften of kranten het beste tot hun recht laat komen."

Het 9,7-inch XGA display van de Galaxy Tab A (die eerder uitlekte) heeft een modern design, een 4:3 aspectratio en is 7,5 millimeter dun. De tablet weegt 470 gram en heeft een zachte finish voor meer grip. De 5-megapixel autofocus-camera aan de achterzijde en de 2-megapixel camera aan de voorzijde zorgen voor mooie foto's. Het werkgeheugen van 1,5GB en de krachtige processor zorgen ervoor dat de Galaxy Tab A iedere taak aankan. Ook is de Galaxy Tab A te gebruiken als tweede monitor. Door de tablet via WiFi te verbinden met een beeldscherm heb je beschikking tot een groter beeld, zonder dat je het scherm via kabeltjes hoeft te koppelen.

Met de verbeterde Kids Mode kunnen kinderen spelenderwijs leren op de tablet. In de veilige omgeving kunnen ze kleuren, fotograferen en muziek luisteren, zonder dat ze op internet belanden. Ook is de Kids Mode zo in te stellen dat kinderen niet per ongeluk al je foto's verwijderen.

Een deel van het Tab A-portfolio is uitgerust met Samsungs kenmerkende S-Pen. Met de S-Pen heb je toegang tot S-Note, maak je een reeks afspraken in de agenda en krabbel je to do's gemakkelijk en snel op het virtuele papier. Het delen en synchroniseren van documenten en afspraken verloopt draadloos via WiFi of 4G.

De Samsung Galaxy Tab A 9.7 is vanaf begin mei in Nederland beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 299,- (16GB WiFi versie) of € 369,- (16GB LTE-versie). De Galaxy Tab A met S-Pen is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 349,- (16GB WiFi versie).

Samsung Galaxy Tab A
Samsung Galaxy Tab A

Samsung Pers