Interessant:

Sony trekt stekker uit PlayStation Mobile

nieuws 12 maart 2015 om 08:01

Sony trekt uit de stekker uit PlayStation Mobile (PSM), de service voor Android en de PS Vita waarmee kleine spelletjes kunnen worden gedownload. De dienst stopt per 15 juli 2015.

Sony trekt  de stekker uit zowel PlayStation Mobile (PSM) voor de PS Vita als uit 'PlayStation Mobile for Android', waarmee PSM-content beschikbaar is voor verschillende PlayStation Certified-toestellen. Sony stopt vanaf 15 juli 2015 met de distributie van content via de dienst. Vanaf 10 september 2015 worden de servers gesloten en verdwijnt de dienst helemaal. Aangekochte content die je niet meer op je toestel hebt staan, moet je daarom voor die datum downloaden, want daarna is het niet meer mogelijk.

Verder moet je je toestel verbinden met internet en opnieuw activeren/authenticeren voor 10 september om toegang te blijven houden tot je PSM-content. Als je dit niet doet, verlies je na deze datum de toegang. Voorheen werden de apparaten automatisch geauthenticeerd als zij contact maakten met internet, maar dat is na 10 september niet meer het geval. Activeren/authenticeren doe je op de Vita via Settings>PSN>System Activation>PlayStation Mobile>Active>OK. Android-gebruikers moeten de PSM-app openen en een game starten na 10 april.

PlayStation Support Forum