Interessant:

Samsung verruilt Dropbox voor OneDrive op Galaxy S6

nieuws 9 maart 2015 om 12:01

De nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge komen met twee jaar gratis 115GB online opslaggheugen via Microsofts OneDrive-cloudservice. Voorheen kregen Galaxy-gebruikers 50GB gratis online opslag via Dropbox.

Samsung presenteerde vorige week de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. Hoewel er niet veel ruchtbaarheid aan is gegeven, markeren deze toestellen ook een nieuwe deal tussen Samsung en Microsoft. Op de toestellen vind je een voorgeinstalleerde map met titel "Microsoft Apps" met daarin apps voor Skype, OneDrive en OneNote. Eerdere geruchten claimden zelfs dat de Galaxy S6 zou worden geleverd met een volledig Microsoft Office Mobile-pakket, maar dat blijkt niet het geval. Waar Galaxy-gebruikers voorheen konden rekenen op 50GB gratis online opslag via Dropbox, krijgen zij nu twee jaar gratis 115GB online opslaggheugen via Microsofts OneDrive-cloudservice.

Dankzij de deal met Samsung kan Microsoft haar apps nu meteen aanbieden op het platform (Android) van haar grootste concurrent (Google). Waarschijnlijk zal Microsoft proberen in de toekomst haar diensten nog meer te pushen op Android, om ook daar een grotere voet aan de grond te krijgen.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

The Verge