Interessant:

Geen Half-Life 3 voor HTC Vive VR-headset

nieuws 10 maart 2015 om 09:50

HTC-voorzitster Cher Wang heeft haar excuses aangeboden omdat zij heeft gesuggereerd dat er een nieuw Half-Life 3-spel voor de nieuwe HTC Vive VR-headset in de planning zou staan. Dit blijkt namelijk helemaal niet het geval.

HTC presenteerde vorige week, in samenwerking met Half-Life-ontwikkelaar Valve, de HTC Vive, een virtual reality-headset. In een interview naar aanleiding van de Vive vertelde Cher Wang, de voorzitster van HTC: "Ik denk dat Valve's beste game Dota is, naast Portal en Team Fortress en ik denk dat Valve ze graag naar Vive brengt. We werken samen met Half-Life, en ik denk... ik hoop, weet je, dat het op Vive komt".

Valve was echter zeer verrast door door uitspraken van Cher Wang en laat weten dat er momenteel helemaal geen Half-Life-spellen in ontwikkeling zijn. In een nieuwe verklaring heeft Wang daarom toegegeven dat ze zich versproken had en ze zegt dat ze alleen maar wilde aangegeven dat HTC samenwerkt met Valve om VR-ervaringen in het algemeen te creeren. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor elke verwarring die ik heb veroorzaakt door het over individuele titels te hebben", aldus Wang.

De consumenteneditie van de HTC Vive komt eind 2015 beschikbaar voor een nog onbekende prijs.

HTC Vive VR-headset
HTC Vive VR-headset

EuroGamer