Interessant:

Roamingkosten verdwijnen toch niet

nieuws 6 maart 2015 om 15:24

Ook na 2015 moet je voor Europees bellen meer bellen dan voor binnenlands bellen. Dit ondanks de zeer explicite wens van het Europees Parlement om de roamingkosten per 1 januari 2016 te laten vervallen.

De Raad van de Europese Unie, bestaande uit ministers van alle EU-landen, heeft afgelopen week besloten om de roamingkosten niet af te schaffen. De Raad besloot dat er tot midden 2018 nog extra kosten gerekend mogen worden voor inter-EU belverkeer. Dit is tegen het zere been van het Europees Parlement dat nog geen jaar geleden voorstelde om de roamingkosten per eind 2015 af te schaffen.

De groep roamingenthousiastelingen in de Raad van de Europese Unie bestaat vooral uit Zuid-Europese landen en Groot-Brittannië. Deze landen kiezen er voor om de telecomindustrie te bevoordelen ten kosten van de grensoverschrijdend bellende klant. Eurovoorzitter Letland geeft wel aan dat er een nieuw prijsmechanisme komt, waardoor het gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland wel goedkoper wordt.

De Consumentenbond is teleurgesteld. Bart Combée, directeur Consumentenbond "de Europese Raad van Ministers lijkt vooral naar de telecomindustrie te hebben geluisterd. Niet naar de miljoenen consumenten die zich al jaren over de roamingtarieven beklagen. Het terugdraaien van de voorstellen waarmee eerder is ingestemd is onverwacht en ongewenst."

portablegear.nl