Interessant:

Mobiel zelfscannen in 200 AH-winkels

nieuws 6 maart 2015 om 15:23

Albert Heijn breidt het zelfscannen met de mobiele telefoon uit naar 200 winkels. Deze winkels bieden al jaren een zelfscanservice met een aparte handscanner. Vanaf volgende week woensdag kan in deze winkels ook mobiel worden gescand.

Albert Heijn pioniert sinds begin jaren negentig met zelfscannen. In 2012 zette Albert Heijn de volgende stap door tests met mobiel zelfscannen. Het zelfscannen met de smartphone is uitgebreid getest in vijf Albert Heijn-winkels. Daaruit blijkt dat veel klanten het prettig vinden om met hun mobiele telefoon te kunnen zelfscannen omdat het snel, makkelijk en overzichtelijk is.

Vanaf volgende week woensdag kunnen klanten in alle zelfscanwinkels kiezen tussen zelfscannen met de handscanner of zelfscannen met de Appie app hun mobiele telefoon. Mobiel zelfscannen is onderdeel van de Appie app. Albert Heijn is de eerste supermarktketen in Europa waar klanten in zoveel winkels gebruik kunnen maken van mobiel zelfscannen.

Na een eenmalige scan van de AH Bonuskaart kunnen klanten alle producten scannen met de telefoon en daarbij heel eenvoudig switchen tussen hun boodschappenlijstje in de app en het zelfscannen. Vervolgens rekent de klant af bij een betaalterminal, en opent het hekje om de winkelvloer te verlaten door de code op het telefoonscherm te scannen. Om het klanten extra makkelijk te maken kunnen zij bij mobiel zelfscannen gebruik maken van de gratis WiFi-verbinding in de winkel.

portablegear.nl