Interessant:

Huawei Watch officieel aangekondigd

nieuws 2 maart 2015 om 11:20

Huawei heeft op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona haar eerste smartwatch aangekondigd: de Huawei Watch. Daarnaast zagen de MediaPad X2 en de TalkBand B2 het levenslicht.

De Huawei Watch is waterbestendig en voorzien van een krasbestendig 1,4-inch AMOLED-display met een resolutie van 400 x 400 pixels. Het touch-gevoelige display is ook te bedienen als je handen nat zijn of als je handschoenen aan hebt. De behuizing is vervaardigd van onder meer roestvrij staal, van een kwaliteit die vaak alleen op luxe-horloges wordt aangetroffen.

De Huawei Watch draait op Android Wear en heeft veel gezondheids- en trackingfuncties. Denkzij hierbij aan een ingebouwde hartslagsensor, een 6-axis sensor (kan automatisch bewegingen detecteren), een barometer-sensor en een ingebouwde microfoon. Het horloge is te pairen met een smartphone met Android 4.3 of hoger, waarna je op het horloge eenvoudig sms'jes, e-mails, apps, notificaties en de agenda kan otvangen. Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Huawei Watch is Nederland is nog niet bekend.

Huawei Watch
Huawei Watch

De Huawei TalkBand B2 is een fitness-armband en volgt de TalkBand B1 op. Dit model is een armband met een handige, uitneembare Bluetooth-headset en biedt een verbeterde Bluetooth-connectiviteit ten opzichte van zijn voorganger en de 6-axis sensor kan automatisch en accuraat bewegingen detecteren en vastleggen, en kan ook je slaappatroon vastleggen en helpen verbeteren. De TalkBand B2 heeft ook een pager, waarmee je je smartphone kan zoeken en detecteren via ringtone-alerts of vibraties (ongeacht het model). De TalkBand B2 is gemaakt van sterk en licht aluminium, heeft een HD-touchscreen en komt in verschillende kleuren. Deze fitness-tracker is compatibel met smartphones met Android 4.0 of hoger of met iPhones met iOS 7 of hoger. Dit model komt beschikbaar in een luxe-uitvoering met lederen band voor 199 euro of een in goedkopere uitvoering voor 169 euro. Er is nog geen informatie over de beschikbaarheid in Nederland.

Huawei TalkBand B2
Huawei TalkBand B2

De Huawei MediaPad X2 is een 7-inch Full HD-tablet / phablet met een belfunctie en Android 5.0 Lollipop. Belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van de originele MediaPad X1 zijn de toevoeging van een krachtigere 2GHz octa-core chip (64-bit) en ondersteuning van 4G/LTE Cat. 6 voor hogere datasnelheden (tot 300 Mbps). Het toestel ondersteunt dual-sim en is beschikbaar in een uitvoering met 3GB RAM + 32GB of in een uitvoering met 2GB RAM + 16GB geheugen. Er is nog geen bekendheid over de beschikbaarheid en prijs van de MediaPad X2 in Nederland.

Huawei MediaPad X2
Huawei MediaPad X2

portablegear.nl