Interessant:

Apple werkt aan VR-headset voor iPhone

nieuws 28 februari 2015 om 11:02

Apple werkt mogelijk aan een een virtual reality-headset voor de iPhone. Dat blijkt uit een patent dat het succesvolle Amerikaanse bedrijf heeft ingediend in de Verenigde Staten.

Het patent (met nummerá8,957,835) is getiteldá"Head-Mounted Display Apparatus for Retaining a Portable Electronic Device with Display" en beschrijft een draagbaar elektronisch apparaat, waarin een iPhone kan worden geimplementeerd en door de gebruiker op het hoofd kan worden gedragen. Het concept laat ook een externe afstandsbediening zien, waarmee gebruikers content kunnen gebruiken die zij op het iPhonedisplay voor hun ogen zien.

Apple's conceptuele iPhone VR-headset beschikt daarnaast over elektroden die aan de iPhone kunnen aangeven wanneer er moet worden overgeschakeld naar de VR-modus. Tot slot zou de VR-headset voorzien zijn van een additionele batterij voor een langere batterijduur, fysieke toetsen voor extra controle, een koelsysteem en extra opslaggeheugen.

Het is uiteraard nog niet bekend wanneer en of de Apple iPhone VR-headset daadwerkelijk op de markt komt.áVeel fabrikanten denken dat virtual reality weer helemaal de nieuwe hype van de komende jaren kan worden. Eerder verschenen aláDurovis DiveSamsung Gear VRCarl Zeiss VR OneArchos VR Glassesáen Valve SteamVRávirtuality-headsets.

Concept Apple VR-headset voor iPhone
Concept Apple VR-headset voor iPhone

Apple Insider