Interessant:

Archos komt met tablets voor onderwijs

nieuws 26 februari 2015 om 14:43

Archos neemt deel aan het Franse "Grand Digital for Schools Project" dat gericht is om in Frankrijk 50.000 lagere- en middelbare scholieren met tablets en computers uit te rusten aan het einde van 2015.

Archos' nieuwe assortiment tablets en computers is volledig gericht op de specifieke eisen van het onderwijs. Er zijn twee nieuwe tablets met HD schermen in 9-inch en 10-inch. Deze tablets zijn uitgerust met een Intel-processor, 2GB RAM, ten minste 64GB intern geheugen en draaien op Windows 8.1 of Android. Alle tablets worden geleverd met een toetsenborddock voor extra gebruiksgemak voor de studenten.

Verder heeft Archos besloten besloten om twee laptops in haar assortiment toe te voegen, één met een 11,6-inch scherm met Google Chrome OS en de andere met een 14-inch scherm met Windows 8.1 Education Pro.

Het assortiment tablets en notebooks is uitgerust met een extra harde cover zodat ze beter beschermd zijn voor veelvuldig vervoer en voor gebruik in de schoolomgeving. De batterij van de producten is aangepast om een volledige schooldag mee te gaan. De tablets en laptops kunnen meer dan 8 uur worden gebruikt zonder opladen. Daarnaast introduceert Archos de Applicaties Kiosk met daarin de beste educatieve apps die aanwezig zijn in de Google Play Store.

Begin maart maakt Archos meer bekend over haar nieuwe educatieve tablets en laptops.

Archos: 10-inch Windows 8.1-tablet voor onderwijs
Archos: 10-inch Windows 8.1-tablet voor onderwijs

Archos (PDF)