Interessant:

Apple investeert 1,7 miljard euro in nieuwe datacenters in Europa

nieuws 26 februari 2015 om 10:12

Apple heeft bekendgemaakt dat het 1,7 miljard euro gaat investeren in de bouw en exploitatie van twee datacenters in Europa, die beide op 100 procent hernieuwbare energie zullen draaien.

De nieuwe datacenters komen te staan in het Ierse graafschap Galway en het Deense Jutland en zijn bedoeld voor het leveren van de Apple onlinediensten, zoals de iTunes Store, de App Store, iMessage, Kaarten en Siri, aan klanten in Europa. De twee nieuwe datacenters, beide ruim 165.000 vierkante meter groot, worden naar verwachting in 2017 in bedrijf genomen.

Het datacenter dat in het Ierse Athenry wordt gebouwd, komt te staan op grond die voorheen werd gebruikt voor de kweek en verkoop van uitheemse boomsoorten. Apple plant daarvoor in de plaats inheemse bomen terug in Derrydonnell Forest. Op het terrein van het Ierse datacenter komt tevens een educatieve buitenruimte voor scholen in de buurt, plus een wandelroute voor algemeen gebruik. In het Deense Viborg komt het datacenter naast een van de grootste onderstations van Denemarken te staan, zodat geen extra generatoren nodig zijn. Het datacenter vangt bovendien de vrijkomende warmte van de apparatuur op en leidt die naar het stadsverwarmingssysteem van Viborg, zodat daarmee de huizen in de buurt kunnen worden verwarmd.

"We zijn heel blij dat Apple nog steeds zulke goede resultaten behaalt in Europa. Tegelijkertijd zijn we ook uitermate trots dat onze investering ten goede komt aan al onze gebruikers in Europa", zegt Tim Cook, CEO van Apple. "Dit wordt het grootste project dat Apple tot nu toe in Europa heeft gefinancierd. Door deze uitbreiding van onze activiteiten creŰren we ter plaatse honderden banen en zetten we meteen ook twee van onze groenste gebouwen neer."

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Apple