Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Pebble Time smartwatch aangekondigd

nieuws 25 februari 2015 om 10:02

Pebble heeft de Pebble Time smartwatch aangekondigd. Het slimme en waterbestendige horloge, dat beschikt over eenáe-paper-kleurenscherm en een ingebouwde microfoon, komt beschikbaar via Kickstarter.

Het nieuwe e-paper-kleurenscherm van de Pebble Time is ook buiten in de zon goed afleesbaar. Vergeleken met een lcd- of oled-scherm, is het energieverbruik gering, waardoor de batterij van Pebble Time tot zeven dagen meegaat. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je nu eenvoudig een gesproken bericht versturen of voor jezelf een reminder opnemen. Tevens is de Pebble Time volledig bestand tegen water.á

De Pebble Time is verder twintig procent dunner dan de originele Pebble. Het ergonomisch-gebogen ontwerp zit comfortabel om iedere pols. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. De polsband heeft een quick-release-mechanisme waarmee het personaliseren van je Pebble eenvoudig is. Deze smartwatch heeft ook een slimme poort, wat hardwareontwikkelaars in staat stelt eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen.

Pebble Time smartwatch
Pebble Time smartwatch

Net als andere Pebble-smartwatches, is Pebble Time ontworpen compatibel met zowel iPhones als Android-smartphones. De Pebble Time werkt met iPhone 4S en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola, Xiaomi en meer werken met de Pebble Time.

Met de Pebble Time introduceert Pebble ook een nieuwe versie van het Pebble-besturingssysteem dat relevante informatie op chronologische wijze ordent. Denk hierbij aan notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders. De Pebble Time is geschikt voor gebruik van alle bestaande 6.500-plus Pebble-apps en -wijzerplaten.á

De Pebble Timeáis leverbaar in drie kleuren voor $ 159, exclusief bij Kickstarter. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders. Later dit jaar is Pebble Time beschikbaar in de retail en online verkrijgbaar via www.getpebble.com en in winkels wereldwijd voor $ 199. In Nederland is Pebble Time naar verwachting rondom september in de retail verkrijgbaar.

Kickstarter