Interessant:

Apple komt met multiraciale emoticons

nieuws 25 februari 2015 om 09:46

Apple heeft 300 nieuwe multiraciale emoticons (ook wel emojis) toegevoegd aan de tweede beta-versie van iOS 8.3. De emoticons, die meeráraciale etniciteiten weerspiegelen, kwamen eerder beschikbaar voor de beta-versie van Mac OS X 10.10.3.

Met de 300 nieuwe emoticons in iOS 8.3 (beta 2) kan je nu kiezen uit vijf verschillende huidskleuren voor 60 verschillende soorten smileys en emojis. Het wisselen van een huidskleur voor een emoticon werkt hetzelfde als een accent toevoegen aan een letter. Je moet de emoticon simpelweg indrukken en vasthouden en er verschijnt vanzelf een palet aan kleuropties. Het horloge-emoticon ziet er nu verder uit als een afbeelding van de opkomende Apple Watch.

De nieuwe multiraciale emoticons kwamen eerder beschikbaar ináde beta-versie van Mac OS X 10.10.3. Mac-gebruikers kunnen de karakters oproepen door control + command + spatie in te drukken. Als zij eenmaal de kleur van een emoticon hebben gekozen, wordt deze bewaard in het toestenbord, zodat dit niet telkens opnieuw geselecteerd hoeft te worden.

De nieuwe emoticons zijn vooralsnog niet voor het grote publiek beschikbaar. Waarschijnlijk komen zij pas bij de officiele release van iOS 8.3 en Mac OS X 10.10.3 breed beschikbaar.

Apple: multiraciale emoticons
Apple: multiraciale emoticons

Cult of Mac