Interessant:

Project Titan: elektrische Apple Car

nieuws 20 februari 2015 om 09:59

Er gaan steeds hardnekkigere geruchten over Project Titan, een geheim project waarin Apple werkt aan een elektrische auto. Deze Apple Car zou de concurrentie met Tesla aan moeten gaan.

Volgens de geruchten werkt Apple al meer dan een jaar aan Project Titan: een team van meer dan 1.000 medewerkers zou druk bezig zijn met de ontwikkeling van de Apple Car. Apple zou daarbij hardnekkig proberen medewerkers van Tesla te rekruteren, met hoge salarissen en aantrekkelijke bonussen.

Sommige media beweren een vage foto van de eerste Apple Car te hebben gepubliceerd. Dit eerste protoype ziet er op de foto uit als een minivan, maar uiteraard weet niemand zeker hoe het mogelijke definitieve model eruit komt te zien. Verder wordt beweerd dat Apple, net als concurrent Google, werkt aan software waarmee de auto zelfstandig kan rijden.

Uiteraard heeft Apple nog niets officieel naar buiten gebracht over Project Titan/de Apple Car. Vorig jaar introduceerde Apple samen met verschillende autofabrikanten CarPlay, software waarmee je via je iPhone de software in de auto kan bedienen, ook via Siri-voicecommand.

Apple CarPlay
Apple CarPlay

Business Insider UK