Interessant:

SniffPhone ruikt ziektes

nieuws 17 februari 2015 om 10:57

Onderzoekers hebben de SniffPhone ontwikkeld, een apparaatje met bijbehorende app, die aan je adem zou kunnen ruiken of je kanker hebt.

De 'SniffPhone' - die bestaat uit een app en een 'adem-analyse'-apparaatje dat je aan je smartphone bevestigt - is ontworpen om je adem te detecteren te analyseren. Als je in het apparaat ademt, wordt de informatie naar de app gestuurd, die het vervolgens weer doorstuurt naar specialisten in een laboratorium. Deze zouden aan de data kunnen aflezen of je mogelijk kanker hebt.

Volgens een betrokken professor kan de technologie door het stellen van een vroege diagnosis helpen om levens te redden. Hij vertelt: "De SniffPhone zal compacter en goedkoper zijn dan huidige ziektedetectieoplossingen en zal minder energie verbruiken. Het belangrijkste is echter dat het apparaat onmiddellijk een vroege diagnose kan stellen, die zowel accuraat als niet lichamelijk ingrijpend is". 

De ontwikkelaars hebben onlangs een donatie gekregen van 6 miljoen euro om de "elektronische neus-analyse" verder te ontwikkelen.

The Mirror