Interessant:

Mattel en Google doen View-Master herleven als VR-bril

nieuws 16 februari 2015 om 10:14

Speelgoedfabrikant Mattel en Google brengen samen een nieuwe versie van de iconische View-Master uit, ditmaal gebaseed op Google Cardboard. De View-Master was het eerste speelgoed waarmee je een 3D-ervaring kon beleven.

In de originele View-Master, geintroduceerd in 1939, moest je ronde dia's steken, waarmee je eenástereoscopisch beeld voor je ogen kreeg. De nieuwe View-Master is een betaalbaar en gebruiksvriendelijk platform, waarmee je in 360 graden 'photospheres' onder meer beroemde plaatsen en gebouwen kan bezoeken. Door de View-Master-app te pairen met een smartphone wordt een interactieve (leer)ervaring voor kinderen gecreeerd. Meegeleverde VR-ervaringen zijn een klassieke gallerij van View-Master beelden, een ruimtereis in een spaceshuttle en een kans om een unieke bestemming in 360 graden te onderzoeken.á

De nieuwe View-Master is gebaseerd op Google Cardboard, een eenvoudige VR-technologie. Het apparaat is beschikbaar vanaf de herfst van 2015 voorá$ 29,99. Losse VR-uitbreidingen ('reel packs') komen beschikbaar voor $ 14,99. Het is nog niet bekend of het apparaat in Nederland op de markt komt.

"De View-Master werd in 1939 voor het eerst geintroduceerd op de World's Fair in New York en bood consumenten toegang tot spectaculaire 3D-wereld door simpelweg een dia-voorstelling te kiezen en door het apparaat te kijken", vertelt Doug Waldleigh, manager van Mattel. "Door nu te werken met Google's Cardboad-platform kunnen we de ervaring van de View-Master nog verder uitbreiden in deze digitale tijd".

Google Mattel View-Master VR-bril
Google Mattel View-Master VR-bril

BusinessWire