Interessant:

Opvouwbare origami-batterij ontwikkeld

nieuws 4 februari 2015 om 12:37

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Jenax heeft de J.Flex ontwikkeld, een batterij die zo flexibel is dat je hem kan opvouwen als origami. Een dergelijke batterij brengt de mogelijkheid van opvouwbare gadgets een stap dichterbij.

De Jenax J.Flex-batterij kan je, net als origami, meerdere malen dubbelvouwen. Het is daardoor in theorie mogelijk om de batterij te gebruiken in de polsband van een smartwatch, waardoor smartwatches een grotere batterij kunnen bevatten en dus een langere accuduur hebben. De J.Flex is meer dan een concept: de batterij heeft al uitgebreide veilingstesten in Zuid-Korea doorstaan. De batterij kon meer dan 200.000 keer worden opgevouwen zonder verlies aan prestatie. Daarnaast is de J.Flex ook waterbestendig.

"De batterij kan nu meebuigen met de rest van het toestel. De nieuwe generatie smartphone kan volledig veranderd worden dankzij J.Flex, omdat het design helemaal naar de creativiteit van de ontwerper kan worden vormgegeven. In de toekomst voorzien is een smartphone die je kan oprollen", aldus EJ Shin, manager van J.Flex.

Andere fabrikanten werken de laatste jaren aan flexibele display, zoals flexibel AMOLED (Samsung) en Willow Glass (Corning Glass).

Jenax J.Flex origami-batterij
Jenax J.Flex origami-batterij

The Lowdown Carphonehouse