Interessant:

Phablets blijven groeimarkt

nieuws 5 februari 2015 om 12:23

Volgens onderzoek van onderzoeksbureau Juniper Research zal de phablet-markt blijven groeien. De verwachting is dat er in 2019 400 miljoen phablets worden verkocht, waar dit jaar 138 miljoen verkochte tablets worden verwacht.

De iPhone 6 Plusá(de populairste phablet in de VS) heeft de phablet verder onder de aandacht gebracht van het grote publiek, maar de verwachting is dat de phablet-markt vooral zal groeien dankzij budget-modellen. Juniper Research definieert een phablet als een smartphone met een scherm tussen de 5,5-inch en 6,9-inch. Volgens het onderzoek neemt de schermgrootte van smartphones toe en zullen over 2 a 3 jaar veel vlaggenschip-smartphones een phablet zijn. Dit zou vooral komen doordat consumenten wereldwijd hun smartphone steeds meer gebruiken voor media en gaming, zaken die op een groter scherm beter tot hun recht komen.

De opkomst van phablets is volgens Juniper Research slecht nieuws voor de tabletmarkt. Consumenten met een phablet zouden minder snel geneigd zijn een tablet te kopen. Verder komt er steeds meer onderscheid tussen de hardware: dezelfde chips en processors kunnen nu gebruikt worden voor elke mobiel apparaat, of dat nu een smartphone, tablet of laptop is. Daardoor is er ook minder onderscheid tussen de geleverde prestaties.

Tot slot meldt Juniper Research dat phablets de komende jaren steeds meer gebruikt zullen worden in het zakelijke segment, waardoor er meer phablets met standaard voorgeinstalleerde business-software op de markt zullen komen. Verder denkt Juniper Research dat Chinese fabrikanten internationaal maar langzaam zullen groeien op de tablet- en phabletmarkt, vanwege hun "goedkope marketingstrategieen en veelal online-only distributie".

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Cellular-news