Interessant:

Rapper Jay Z koopt Spotify-concurrent Aspiro

nieuws 2 februari 2015 om 12:08

Rapper Jay Z heeft de Zweedse muziek-streaming service Aspiro, een concurrent van Spotify, gekocht voor 56 miljoen dollar (bijna 50 miljoen euro).

Aspiro is bij het grote publiek nog niet erg bekend, maar is wel een grote naam in de muziek-streaming markt. Het Zweedse bedrijf is de eigenaar van de recentelijk gelanceerde Tidal-streamingservice en van het Noorse WiMP Music. Tidal is beschikbaar in de Verenigde Staten en Groot-BrittaniŽ. WiMP is op dit moment beschikbaar in Noorwegen, Denemarken, Zweden, Duitsland en Polen. Volgens Aspiro's laatste kwartaalcijfers heeft WiMP momenteel 512.000 betaalde gebruikers. Hoeveel gebruikers Tidal heeft is niet bekend.†

Aspiro zegt zich van concurrerende muziekstreaming-services te onderscheiden door "een hogere geluidskwaliteit". Het bedrijf biedt streams van CD-kwaliteit, die vier keer de kwaliteit van de concurrentie bieden. Hiervoor moet wel een hogere prijs worden neergeteld: Tidal is met een maandabonnement van $ 20 dollar twee keer zo duur als de concurrentie, zoals Spotify en Deezer.

Met de acquisitie van Aspiro wil Jay Z zich mogelijk ook op de Amerikaanse muziek-streaming markt begeven, waar zich momenteel veel spelers bevinden, waaronder Spotify, Rdio en Dr. Dre's Beats Music.

Rapper Jay Z koopt Spotify-concurrent Aspiro
Rapper Jay Z koopt Spotify-concurrent Aspiro

PC Mag